Blessurepreventie / testavond was een succes!

Afgelopen zaterdag was de eerste editie van de blessurepreventie / testavond. Een samenwerking tussen Tulip Tennis Center, Fysiotherapie MC de Eedenburgh en Rojo Racketsports bleek een succes.

De avond begon met een presentatie van Ronald Bus fysiotherapeut bij Fysiotherapie MC de Eedenburgh over de altijd lastige blessure ‘de tennisarm’. Waar vooral de meeste mensen dachten dat het door het tennissen kwam lag de oorzaak toch soms wel anders.

0d0c09d3-f8c8-41c1-a7a6-8e001fe9d34c

Aansluitend deed Dustin Ver van Rojo Racketsports een presentatie over materiaal kennis, vragen als wat voor type speler bent u? En welk racket past bij mij? Kwamen daarin voorbij. Er werd ingegaan op onder andere, het frame, de grip, de bespanning en alles wat daar mee te maken heeft. Denk aan het de spankracht, de balans, het racketgewicht maar ook de gripmaat en soorten snaren (darm, mulitfilament, nylon, polyester).

d88fe49a-c957-40bf-bf13-3315999f8606

Na beide presentaties zijn de aanwezige de baan opgegaan om op 6 banen de diversiteit aan rackets te proberen. De testers liepen uiteen van een wel bekende Head TiS6 (zeer licht en groot blad) tot een Wilson 97 Autograph (zwaarste standaard te verkrijgen frame met een 97 inch blad).
Ook was er voor sommige een vreemde eend in de bijt namelijk een ‘good old wood’. Het houten Snauwaert racket van niemand minder dan Vitas Gerulaitis was aanwezig om te proberen. Dat dit niet zomaar even een balletje raken was met het houten racket werd voor sommige al snel duidelijk en een zware spinbal zat er al helemaal niet in!

ecaa1f75-e1c8-416a-b0c5-f937ef84865d

De rackets werden uitvoerig getest op de banen en de verschillen waren voor sommige heel duidelijk aanwezig en voor sommige was het heel duidelijk dat hun eigen racket hun heel dierbaar was geworden.

90850ba1-4a03-439b-a089-a369fcbd42f0

Al met al was het een zeer geslaagde avond waarop er veel informatie is gedeeld, de mensen bewuster zij geworden van het materiaal en de functie ervan. Maar bovenal is er lekker getennist (getest) in super gezellige leerzame sfeer. En dat is nou net waar we dit allemaal voor doen!

Namens Rojo Racketsports bedanken wij alle aanwezigen en wie weet zien we jullie bij een volgende testavond terug!

Denk jij nou na het lezen van dit bericht; “Goh dat is ook wat om op onze club te organiseren!’ Laat het ons dan even weten via rojoracketsports@live.nl en wie weet test jij straks het racket van Roger Federer gewoon bij jou op de club!