Jasper Smit

Hierbij ook een korte blog van mij voor de nieuwe website van Rojo Racketsports. Zij sponsoren mij alweer flink wat jaartjes, op dit moment met Signum Pro Hyperion 1.24, en ik waardeer dat enorm!

Ik ga alweer vele jaren mee in het Nederlandse tennis, ondertussen ben ik 36 jaar oud en sta ik zelfs nummer 4 op de ranking, mijn hoogste positie ooit! Dit komt echter vooral vanwege blessures en mindere resultaten bij de internationale spelers, waardoor ik wat plaatsen opgeschoven ben.

jasper-smit-lotto-nk-2016-2

Nadat ik 8 jaar internationaal heb gespeeld (2001-2008) ben ik nationale toernooien en competities gaan spelen en dat doe ik eigenlijk nog steeds. Van april tot september speel ik zo’n 100 wedstrijden, in de winter is dat een stuk minder en geef ik les, ga ik met vakantie en doe ik nog wat andere dingen: tegenwoordig betekent dat vooral veel tijd besteden met mijn 2 kinderen.

Afgelopen mei/juni heb ik voor de 16e keer mee gespeeld in de eredivisie gemengd. 10 jaar lang heb ik dat voor Popeye Gold Star gedaan en toen die club ter ziele ging kwam ik bij wat verschillende clubs terecht. Sinds vorig jaar bij Leeuwenbergh en ook dit jaar hebben we ons weer gehandhaafd, dus volgend jaar zijn we er weer bij.

Daarna begint het toernooiseizoen altijd, maar helaas vallen er de laatste jaren steeds meer toernooien en sterren weg bij de categorie 1 toernooien, waardoor er in juni geen enkel 4 of 3 sterren toernooi meer is. Erg jammer, en ook verontrustend voor de toekomst van het nederlands tennis, wie gaat daar iets aan doen? Voor mij beginnen de grotere toernooien dus vanaf juli en dan speel ik 8 a 10 weken achter elkaar.

Zo lang ik dit niveau vol kan houden wil ik dit blijven doen, aangezien ik het nog altijd erg leuk vind om tennissen, sporten in het algemeen en ook graag in de buitenlucht ben. Nu ik ouder word, is het vooral belangrijk om bezig te blijven, en de arbeid/rust verhouding goed in de gaten te houden, dan is de kans dat ik fit blijf het grootst.

Verder wil ik Rojo nogmaals bedanken voor de jarenlange steun en ook Head voor de rackets en tassen.

Jasper Smit