Charlotte van der Meij

Beste tennisliefhebbers,

1 april is aangebroken en dat betekent niet dat we een slechte grap gaan uithalen, nee het betekent dat het zomerseizoen officieel van start gaat! Het mooie weer geeft alle tennisspelers een goede start. De banen worden er tenslotte een stuk harder van en iedereen krijgt al een kans om op gravel te trainen voordat de competitie begint. Ik kan mijzelf ook nog een jaar herinneringen dat we het eerste buiten toernooi, alsnog binnen moesten spelen omdat er nog een goed pak sneeuw op de banen lagen. Zelfs de eerste competitie dag kon toen niet doorgaan. Deze week spelen mijn competitiemaatje Nicky van Bakel en ik alvast een dubbel bij het NRT in Beverwijk om goed voor te bereiden op de competitie. Wij zullen samen met vier andere spelers aantreden voor Zandvoort 2. Zondag 9 april mogen we aftrappen op ons thuisfront; het mooie TC Zandvoort. Daarnaast zal ik alle teams van HealthCity Arnolduspark in Hoofddorp op de voet gaan volgen. Op dit park heb ik mezelf de laatste maanden bezig mogen houden met de planningen van de wintercompetitie. Erg mooi om te zien hoeveel enthousiaste tennisspelers er zijn. Het maakt niet uit welk niveau, iedereen was heerlijk fanatiek. Dit maakt mezelf ook weer extra gemotiveerd. Ik wil mezelf daarom ook goed voorbereiden op de zomertoernooien.

Zomerseizoen

Naast het spelen van de Nederlandse competitie, zal ik uitkomen voor TC Rheinstadion in Dusseldorf. In Nederland spelen we in een gemengd team en in Duitsland met een meidenteam van zes speelsters. Daarna is het tijd voor de zomertoernooien. Dit jaar zal ik actief deelnemen aan alle A-toernooien in Nederland, zowel in de single als dubbel. Dit jaar mocht ik samen met een goede vriendin Aniek van Rossum aantreden op het NK in Rotterdam. Een geweldige ervaring wat weer smaakt naar meer! Het was een beloning op de goede prestaties van vorige zomer. Waarom het zo speciaal was om op het Nk te staan? Al mijn hele leven probeer ik elk jaar te kijken bij dit mooie toernooi en mijn tennisvrienden aan te moedigen. Als 11-jarige speelster keek ik daar samen met mijn vader en een andere tennisvriendin. Als jonge speelsters hoop je daar ook ooit te mogen staan, maar dit blijkt toch moeilijker dan gedacht. Het gekke is, dat de top soms zo dichtbij lijkt, maar na het spelen van de buitenlandse toernooien weer zo ver weg. Dat is juist wat tennis zo mooi maakt; het kan altijd beter! Het maakt je soms ook mentaal gek, maar welk doel je jezelf ook geeft qua ranking, rating, tactisch, mentale of technische doelen…. je kan jezelf en je spel altijd verbeteren. Net zolang tot het perfect is, maar dan komt de volgende ronde er alweer aan. Dit maakt de sport voor mij erg verslavend en extra uitdagend. Het spelen van de NK, helemaal met een goede vriendin naast mij maakte het extra speciaal. Ik heb er dit seizoen weer ontzettend veel zin in. Eerst zal ik snel ROJO Racketsport bezoeken om alle rackets weer helemaal tip top in orde te maken.

De mannen zijn oprecht geïnteresseerd in alle spelers. Het persoonlijke maakt dit bedrijf voor veel tennissers de thuisbasis voor een goede voorbereiding. Ik ben ROJO in ieder geval altijd erg dankbaar voor de hulp. Als ROJO speler gaan we er weer een mooie zomer van maken! Ook goed voorbereiden? Rij nog even snel langs de Röellstraat 8 1064 BM in Amsterdam!