Het 'tunen' van tennisracket betekent letterlijk het 'afstemmen' van een racket op uw wensen of voorkeuren.
Dit gaat dan hoofdzakelijk om het gewicht van uw racket én/of de gewichtverdeling (balans) van uw racket.
Wanneer (normaliter) een racket wat zwaarder is, krijg je automatisch meer massa achter de bal wat zich omzet in meer power. Daarnaast is een zwaarder racket over het algemeen ook
'stabieler' dan een lichter model. Immers; een zwaarder racket ligt - vergelijk het bijv met een auto - vaster en steviger op de weg dan een lichter model. Datzelfde geldt voor een racket;
een zwaarder model is stabieler maar ook iets lastiger manouvreerbaar. Een lichter model daarentegen zal iets 'zwabberig' aanvoelen, maar is makkelijker en sneller manouvreerbaar.
Aan u om te bekijken wat u en uw speelstijl het beste past.
Uiteraard is het bij het verzwaren van een racket belangrijk waar, hoe en waarmee het racket wordt verzwaard.
Verzwaren gebeurt over het algemeen met dunne zelfklevende loodstrips welke op diverse plekken in en op het racket kunnen worden geplaatst.
Vergis u niet; een geringe aanpassing of verzwaring kan een enorme verandering / verbetering teweeg brengen !
Een paar gram lood in de top van uw racket zult u amper voelen, terwijl het resultaat  ( op bijv de diepte van uw slagen ) heel groot kan zijn.
Dit komt vooral door de plaats waar het lood wordt geplaatst. Hoe groter de afstand tot het originele balanspunt van uw racket, hoe groter de verandering.
Wordt het gewicht boven het balanspunt geplaatst, dan zal de power en diepte in uw slagen toenemen. Keerzijde hiervan is dan wel weer, dat de 'controle', beheersing en mate waarmee u een bal 'pinpoint' kunt plaatsen afneemt.
Wordt het gewicht echter onder het balanspunt geplaatst, dan zult u veelal juist een grotere stabiliteit ervaren en daarbij vooral een grotere controle en mogelijkheid tot exactere plaatsing.
Hiervoor wordt ook regelmatig het handvat volgespoten met siliconen, wat niet alleen een verschil in gewicht geeft, maar tevens een comfortabeler gevoel en reductie van trillingen !
RoJo past al tientallen jaren de rackets aan van zowel (inter) nationale topspelers als recreanten. Iedere groep en speler (speelster) haalt zijn eigen voordeel uit de mogelijkheden die tuning kan bieden.
Denkt u dat een aanpassing van uw racket u verder kan helpen ? Of 'loopt u tegen een probleem aan' in uw spel ?
Leg het aan ons voor. Wij leggen u graag de mogelijkheden (helaas soms ook on-mogelijkheden) uit en helpen u en uw spel verder vooruit !